Back to top

El debat al voltant de la llengua a les escoles arriba al plenari municipal de Reus

El grup municipal de Ciutadans a Reus presentarà una moció en sessió plenària al voltant de l'obligatorietat de garantir el 25% de l'ensenyament de les escoles reusenques en castellà.

Després que el Tribunal Suprem confirmés, a mitjans de novembre, que s'hauria d'impartir el 25% de les classes en castellà a les escoles catalanes, el debat ha estat constant. I aquest dimecres, 22 de desembre, arribarà també al plenari de l'Ajuntament de Reus.

A través d'una moció, el grup municipal de Ciutadans exigirà el compliment d'aquest 25% del castellà a les escoles de Reus, denunciant que hi ha moltes famílies, segons asseguren, que es veuen obligades a canviar d'escola a la ciutat pel tema de la llengua.

"No es necessita un %"

Per la seva banda, el líder dels socialistes a la ciutat, Andreu Martín, assegura que cada centre hauria de ser autònom i que no s'hauria d'imposar un tant per cent en l'ús de les llengües

Una visió que, fe fet, també comparteixen des de l'Escola Marià Fortuny de Reus. La seva directora, Núria Sabaté, assegura que "en l'àmbit pedagògic no té massa sentit ficar un %", perquè actualment "es treballa de manera globalitzada i no hi ha una hora de català, una hora de castellà i una hora d'anglès".

L'ús del català a les aules, a la corda fluixa

Un debat que, curiosament, arriba mesos després que un estudi evidenciés que l'ús del català a les aules estava a la corda fluixa i que només un 20% dels alumnes parlava en català a les activitats grupals.

Paraules clau:

Notícies relacionades