Back to top

Definida l'estratègia per dibuixar i construir la ciutat a 10 anys vista

L'Ajuntament de Reus ha presentat en societat el document definitiu del Pla Estratègic Horitzó 32, el resultat del debat públic dut a terme en els darrers 18 mesos amb la ciutadania per definir com ha de ser la ciutat d'aquí a 10 anys.

El Saló de Plens de l'Ajuntament ha estat l'escenari aquest dimarts de l'Audiència Pública que ha servit per presentar el document definitiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32, resultat del debat que s'ha obert a la ciutadania des de les institucions municipals i que a través de diversos òrgans sectorials i un fòrum ciutadà ha donat resultat d'un pla que defineix com ha de ser la ciutat de Reus d'aquí a una dècada.

Un document que ha definit 14 escenaris a complir el 2032, cadascun amb les seves línies estratègiques i que ha estat marcat, segons apunten des del consistori, en el context postpandèmic en que s'han desenvolupat les aportacions de la ciutadania.

L'acte ha comptat amb les intervencions dels representants polítics de la ciutat i d'alguns dels partits amb representació al plenari, a més de les intervencions dels portaveus dels diferents grups municipals, així com Elisenda Gil i Josep Maria Piñol, en representació del Fòrum Ciutadà; i de Josep Solé, gerent general de l'Ajuntament de Reus.

Tots han defensat que el document recull diferents sensibilitats i que pretén ser un marc d'actuació més enllà dels governs que passin pel Mercadal d'aquí a 2032.

Ara arriba el torn de desplegar aquesta estratègia conjunta. El primer pas són 10 projectes motors, que també preveu el document, i que han de servir de palanca per impulsar la resta del pla. Entre d'altres hi ha la creació d'una xarxa de cures, el foment de la creació cultural i artística de quilòmetre zero o la planificació urbana que garanteixi disposar de tots els serveis a 15 minuts del domicili.

Paraules clau:

Notícies relacionades