Back to top

Es desencalla la instrucció de la causa penal de la Cooperativa

La designació d'un pèrit permetrà desencalla la instrucció a la causa penal dels gestors de la Cooperativa de Cambrils, una instrucció que podria finalitzar d'aquí a un any. Aquests són els càlculs aproximats que fan els advocats de la Plataforma d'Afectats per la insolvència de la Secció de Crèdit, i que han donat a conèixer en una assemblea informativa que ha tingut lloc aquest dissabte al Casal de la Gent Gran de Cambrils.
judici secció crèdit

Després de mesos de paralització, el procés d'instrucció a la causa penal de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, que va començar fa més de dos anys, ha fet un pas endavant. El Jutge instructor del cas, del Jutjat número 3 de Reus, ha acordat designar un pèrit comptable, procediment necessari per avançar en la instrucció. En qüestió de dies, es coneixerà el nom d'aquest pèrit, que haurà de fer un informe exhaustiu sobre els comptes de l'entitat. Segons explica l'advocat Lluís Salas, del despatx d'advocats Vahusari, "la feina del pèrit és molt important dins del procediment penal perquè és un expert independent, designat pel jutjat, i que farà una feina, en principi l'ha de fer absolutament aliena de cap interès, i a més des d'un caire professional, és un expert comptable que farà un informe que ens donarà molta informació respecta de les irregularitats que hagi pogut detectar, i sobretot l'afectació que puguin tenir aquestes irregularitats a nivell penal".

Així doncs, tot i haver-se detectat algunes irregularitats, és aviat per determinar si se'n derivarà una repercussió penal. Sobre els encausats, recordem que hi ha deu investigats, recauen dos possibles delictes penals: un d'administració deslleial, i un altre d'apropiació indeguda.

Pel que fa a la recuperació dels diners per part dels afectats, des de la Plataforma asseguren que s'estan complint els terminis fixats en l'acord de refinançament, però el seu president, Dani Pallejà, alerta de falta d'informació dels comptes vigents per part de la Cooperativa: " de moment, doncs estem una mica a l'espera de conèixer les dades de tancament de l'exercici de 2016, que encara no estan publicades, un avançament una miqueta de les dades del 2017... o sigui, a part de la certesa que hem tingut d'haver cobrat puntualment, doncs tenir una mica de perspectiva de quins resultats està donant la gestió de la cooperativa i, per tant, doncs, tenir una expectativa de continuar cobrant en el futur".

La Plataforma reuneix més de 600 afectats, dels quals 120 s'han personat en la causa penal.

Paraules clau:

Notícies relacionades