Back to top

Un dispositiu policial conjunt frustra un “macrobotelló” al polígon Alba de Reus

Hi havia prevista l’assistència de més d’un centenar de persones

 Un dispositiu policial conjunt del cos dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus ha frustrat aquest cap de setmana la convocatòria d’un “macrobotelló” al polígon Alba, en la que hi havia prevista l’assistència de més d’un centenar de persones. El cos de policia municipal va tenir coneixement a través d’un denunciant anònim que s’havia convocat la trobada per les nits de divendres, dissabte i diumenge en aquest polígon de la zona sud de Reus.

A les 23:00h del divendres, 14 d’agost, prèviament a l’hora de la cita, patrulles dels dos cossos de seguretat van muntar un dispositiu especial estàtic als vials d’entrada al polígon industrial per impedir l’accés i la concentració de joves. Durant les primeres hores es van detectar diversos vehicles que pretenien entrar al polígon des de la carretera de la Canonja, però que en veure la presència policial van marxar del lloc.

Davant l’efectivitat del dispositiu, els controls estàtics es van desmuntar a la 1:00h, amb la previsió de fer patrullatges cada 45 minuts. Fruit d’aquest seguiment, a les 4:00h es van identificar 8 vehicles al polígon, amb joves consumint alcohol. Ràpidament s’hi van desplaçar les patrulles policials, que van aixecar 9 actes per consum d’alcohol a la via pública i una acta per tinença de drogues.

El dispositiu es va mantenir la nit de dissabte amb el patrullatge mòbil, sense localitzar cap “botelló” a la zona.

Risc per a la salut pública

La Guàrdia Urbana ha incrementat el control del consum d’alcohol a la via pública, una pràctica prohibida en l’Ordenança de Civisme de Reus, i que en l’actual context de pandèmia s’ha definit com una pràctica de risc per a la salut pública. Entre els mesos de juliol i agost, la policia municipal ha aixecat 135 actes per aquest motiu (63 al juliol i 72 a l’agost).

El cos municipal de policia ha reforçat la seva tasca orientada a fer complir els requeriments sanitaris de prevenció davant la pandèmia, i ha incrementat el control de l’ús obligatori de la mascareta als espais públics. La tasca dels guàrdies ha estat orientada fins ara a la informació a la ciutadania i únicament s’han sancionat els casos d’incompliment reiterat o de no fer cas de les instruccions dels agents. La Guàrdia Urbana ha aixecat entre els mesos de juliol i agost 68 actes (31 al juliol i 37 a l’agost).

Paraules clau:

Notícies relacionades