Back to top

Es dupliquen els casos de COVID en només dues setmanes

Reus i el Baix Camp s'escapen de la lògica catalana i redueixen la transmissió del virus tot i que creixen el nombre d'ingressats a l'Hospital Sant Joan.

A Reus els contagis aquesta setmana s'han reduït respecte de l'anterior, en una curiosa dissonància que s'escapa de la lògica de tot Catalunya, on en només quinze dies s'ha passat dels 11.000 contagis als 18.000. Però com diem, a la capital del Baix Camp, i de fet a tota la comarca, les dades de contagis van a la baixa en el mateix període. 

Després d'haver arribat, pràcticament, als 200 contagis setmanals, en els darrers set dies a Reus s'ha baixat a 153, la mateixa dada que ara fa 15 dies. Al Baix Camp es passa de 370 positius confirmats per test d'antígens o bé PCR a 360. Fa dues setmanes la dada era de 280. I aquí cal incloure-hi les dades extraordinàries de Cambrils, que ha més que duplicat el nombre de contagis respecte fa dues setmanes i que registra pràcticament els mateixos positius que Reus tenint en compte la diferència de població evident. 

Els indicatius també cauen

Si tenim en compte les dades que es registren diàriament i que expliquen l'evolució del virus, a Reus ha tornat a caure l'índex de rebrot i també l'RT. De fet, l'índex de rebrot es troba per sota dels 300 punts i la velocitat de transmissió del virus per sota de l'1. En l'àmbit comarcal també hi ha hagut un descens d'aquests indicadors, tot i que es troben lleugerament per sobre dels de Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades