Back to top

Edgar Fernández, citat novament a declarar als Jutjats de Reus

El regidor de la CUP a Reus s'ha negat a entrar i declarar per la qual cosa el jutge podria tornar a activar una nova ordre de detenció.

Nova citació judicial pel regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández. Aquesta, en relació amb la mobilització del 16 d'octubre, una causa on la Generalitat és acusació particular i per la qual una vintena de persones estan sent investigades a la capital del Baix Camp. Tot plegat, sumades a les 4 persones que ja van ser detingudes in situ.

Fets del 16 d'octubre de 2019

Una mobilització en el marc post-sentència de l'1 d'octubre que va acabar amb enfrontaments davant la comissaria de la Policia Nacional. Els manifestants van trencar el cordó policial, ocupant la part frontal de la comissaria. Allí, un d'ells va agafar una tanca i la va tirar sobre els Mossos. Aquests van acabar carregant contra tota la multitud aplegada a la zona.

"Denunciem el paper de la Generalitat"

El regidor encausat denuncia el paper de la Generalitat i el que anomenen repressió contra l'independentisme. Per això, com ja ha fet en altres ocasions, Fernández no ha entrat a declarar als Jutjats. Això suposa que el jutge, en qualsevol moment, pot dictar una nova ordre de detenció que se sumaria a la del febrer, moment en què el regidor va ser detingut pel mateix motiu.

Possible futur judici

El regidor està implicat en quatre de les cinc causes obertes. El jutge ha tancat la instrucció d'una d'elles en què va haver-hi un enfrontament amb militants de Vox. Segons Fernández, el jutge s'ha negat a arxivar la causa obrint la possibilitat, si la fiscalia així ho decidís, de portar-la a judici.


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades