Back to top

Educació assegura que l'Ajuntament va aprovar el tancament d'una línia de la Vitxeta

Des dels Serveis Territorials d'Educació de la Generalitat a Tarragona, assenyalen que el consistori reusenc era conscient d'aquesta situació i que no s'havia oposat al tancament fins ara.

Tot i la posició contundent del govern de Reus, aquest dimecres al matí, respecte al tancament de la línia I3 de la Vitxeta, els Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat, contradiuen el posicionament del consistori.

En declaracions a Canal Reus, el director dels Serveis Territorials, Joan Manel Audí, ha assenyalat que fa mesos que aquesta modificació de l'oferta educativa es va treballar. Primer en la Comissió de Participació, formada per representants de la comunitat educativa, i posteriorment aprovant-se en les Taules Locals de Planificació, amb representació de l'Ajuntament. Per això subratllen que "el consistori havia acceptat la mesura".

Així doncs, asseguren que aquest tancament respon a una necessitat, ja que la sobreoferta en aquest centre podria acabar perjudicant les altres escoles i incrementant la segregació escolar al municipi.

La mesura no afectarà cap altra escola

Paral·lelament, deixen clar que abans de prendre la decisió, s'ha estudiat tot el sistema educatiu reusenc. Finalment, i després de diverses opcions, s'ha decidit que l'únic centre afectat sigui la Vitxeta, i per tant la mesura no afectarà cap altra escola.

No es descarta un canvi en la decisió si hi ha més inscripcions

Amb tot, es tracta d'una decisió inicial que s'ha pres amb l'oferta i demanda potencial actual. Si s'incrementés el nombre d'alumnes que es volen matricular, no es descarta poder tornar a viure una situació com la de l'any passat, en la qual, després d'haver anunciat el tancament, es va fer marxa enrere.

Paraules clau:

Notícies relacionades