Back to top

La comunitat educativa de la Vitxeta, en contra del tancament d'una línia

La Generalitat ha anunciat al centre que té la intenció de tancar una línia d'I3. Una notícia que ha generat les primeres queixes per part de la comunitat educativa del centre.

Aquest dimarts, des de Canal Reus els vam avançar que la Generalitat de Catalunya té la intenció de tancar una línia d'I3 de l'Escola la Vitxeta. Doncs bé, hores més tard, la comunitat educativa del centre ja ha expressat el seu descontentament respecte a aquesta notícia. Una situació que no és nova, ja que ara fa nou anys i també l'any passat, el Departament d'Educació ja va voler clausurar una línia d'infantil. 

Els motius i les conseqüències

Segons expliquen des de l'AMiPA del centre als micròfons d'aquest mitjà, l'excusa per tirar endavant aquest tancament és que l'escola "no es troba integrada en una zona de densitat de població" i, per tant, "hi ha una quantitat molt baixa d'infants" que els pertoqui al centre.

Si tanquen una línia d'I3, es retallaria el personal i, progressivament, això podria acabar afectant a tota l'escola. Des de la comunitat educativa no entenen que es vulgui clausurar aquesta línia d'una escola pública quan, segons diuen, es mantenen centres concertats a la ciutat amb tres línies. Creuen que és una decisió de caràcter polític, i per això, comenten, hi ha tanta insistència des del Departament. 

No es quedaran quiets

Des de l'AMiPA confien que, tal com els va passar el 2023 (any d'eleccions municipals), enguany tornin a tenir el suport dels partits polítics, que es reorganitzin les zones educatives i que s'acabi amb aquesta problemàtica. Tal com han fet en ocasions anteriors, pares i mares i el col·lectiu de professors s'estan començant a unir contra el tancament i no pararan fins a aconseguir-ho, ja sigui mitjançant una recollida de signatures, aconseguint cobrir les places oferides o amb altres accions. De moment, el centre ha mantingut la jornada de portes obertes prevista pel pròxim 27 de febrer.

Paraules clau:

Notícies relacionades