Back to top

L'Ajuntament s'oposa al tancament de la línia d'I3 de l'Escola la Vitxeta

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, s'ha mostrat contundent i ha assegurat que l'oposició al tancament que fa el consistori està basat en tres punts objectius.

La setmana passada des de Canal Reus els vam avançar que la Generalitat vol tancar una línia d'I3, abans anomenada P3, de l'Escola la Vitxeta de Reus. I aquesta situació ha provocat el rebuig de la comunitat educativa del centre, tal com també els vam explicar des d'aquest mitjà. Doncs bé, una setmana després, l'Ajuntament de Reus s'ha pronunciat respecte a aquest tancament: "amb les dades objectives que tenim, considerem que aquest tancament no s'hauria de fer", ha assegurat l'alcaldessa de la ciutat Sandra Guaita.

Tres motius 

La batllessa ha volgut explicar que l'oposició al tancament no és "per rebequeria", sinó que, segons diuen, es basen en "tres criteris objectius": el consistori demana que les ràtios tornin a baixar de 20 a 19, tal com ho havia fet el curs passat; perquè hi ha nens amb necessitats educatives especials que necessiten treballar en condicions òptimes; i perquè l'arribada de nens i nenes a la ciutat és constant, i hi ha molts grups de primària que tenen entre 25 i 28 alumnes. 

Una situació que es repeteix

L'Escola la Vitxeta ja va viure aquesta situació l'any passat, i finalment, la Generalitat es va fer enrere i no va tancar la línia d'I3. Un any més tard, des de l'Ajuntament confien que aquest fet es torni a repetir. Sandra Guaita remarca que són "optimistes" i que "les dades objectives que avalen que no és necessari ni òptim el tancament de la línia". A més a més, la regidoria d'Educació està treballant en un possible canvi de la zonificació escolar en vista al curs 2025-2026.

D'altra banda, l'alcaldessa també ha recalcat que "l'única notificació oficial que hem rebut de la Generalitat és sobre l'Escola la Vitxeta", i, per tant, diu que "l'Ajuntament de Reus no té més informació" respecte a altres possibles línies d'I3 que es podrien tancar a la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades