Back to top

Els afectats de la cooperativa de l'Aleixar recuperen el 10% dels estalvis

La regularització d'alguns préstecs i la venda de patrimoni de la Cooperativa Agrària a l'Ajuntament de l'Aleixar ha permès que els afectat per la fallida de la secció de crèdit hagin començat a rebre el 10% dels seus estalvis retinguts per l'entitat.
cooperativa aleixar

Els administradors de la Cooperativa de l'Aleixar, juntament amb l'advocat dels prop de 200 afectats, Rodrigo Fernández, han fet efectiu el repartiment de les primeres devolucions dels estalvis entre els socis. Això significa que els afectats han començat a recuperar el 10% dels diners bloquejats, en forma de transferència, als seus comptes corrents. En concret, els clients de CaixaBank han rebut els diners de forma immediata, mentre que la resta ho aniran fent durant les properes hores.

Aquests pagaments s'han pogut activar gràcies a la recuperació d'algun dels préstecs i, sobretot, a la compra feta, per part de l'Ajuntament, de patrimoni de la cooperativa, que ha adquirit l'edifici d'oficines de l'entitat, el magatzem i l'agrobotiga; tot plegat per un valor d'uns 330.000 euros.

Les transferències s'han fet durant divendres i avui dissabte, que és la data límit per presentar un concurs de creditors.

El forat econòmic de l'entitat és de 4'5 milions d'euros, i de moment, els socis, no saben quan cobraran la resta dels seus estalvis. La fallida, que està en procés d'investigació, es va consumar a principis d'octubre, just ara fa 4 mesos.

Paraules clau:

Notícies relacionades