Back to top

Els embassaments del territori, plens a vessar

Amb pràcticament la totalitat de la seva capacitat plena d'aigua, els embassaments de Riudecanyes i de Siurana ajudaran a encarar uns mesos càlids sense gaire preocupació.
imatge del pantà de Siurana al 95% de la seva capacitat durant el maig de 2020

A diferència dels últims anys, on una de les preocupacions del territori era l'escassetat d'aigua, sembla ser que per enguany hi ha una bona provisió d'aquest recurs.

El pantà de Riudecanyes gaudeix actualment del 100% de la seva capacitat mentre que el de Siurana rasca el 95%, unes dades positives si tenim en compte que l'any passat, l'embassament del Priorat estava a la meitat del seu volum màxim i que és inusual veure'l tan ple.

Unes pluges exepcionals pel clima del territori

La bona salut dels embassaments rau en les abundants pluges que han anat caient des de la tardor passada. Els aiguats d'octubre, on Prades va ser el municipi que va recollir més precipitació del país en són un exemple, seguit d'un desembre amb força pluja, el temporal Glòria de gener i també una primavera que no ha defraudat a la dita; a l'abril, aigües mil. Tot plegat, han estat alguns episodis excepcionals pel clima mediterrani del nostre territori i que els experts atribueixen, en certa manera, al canvi climàtic.

pantà de siurana al 95% ple durant el maig de 2020

Per altra banda, les dates que marquen els transvasaments del pantà de Siurana al de Riudecanyes segueixen sense determinar-se arran de l'emergència sanitària actual.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades