Back to top

Els Estats Units aixequen els aranzels a les importacions de vi, oli i formatge

Els sectors afectats per la decisió de l'administració Trump celebren el gir de guió dels americans. El 2019 es van imposar impostos de fins al 25% als productes provinents de l'estat espanyol.

El govern americà ha aixecat els aranzels que l'administració Trump va imposar als mercats de l'oli, el vi i el formatge l'any 2019. Uns aranzels que gravaven en un 25% els productes d'importació procedents de l'estat espanyol. Donald Trump, arran d'un conflicte entre aerolínies amb AirBús al mig, va imposar aquests impostos als productes que s'importaven de l'estat espanyol..

Ara fa uns mesos, l'administració de Joe Biden va aixecar aquest gravamen i finalment, s'ha acordat que durant els propers anys no es tornaran a implementar. Els sectors afectats esperen ara recuperar el mercat americà en poc temps. Ferran Huguet, el director general d'Unió Corporació Alimentària, assegura que "esperem recuperar ràpidament el mercat que hem perdut perquè tenim un producte d'una qualitat immillorable". Huguet també diu que "no té sentit que un conflicte entre aerolínies ens acabi afectant als productors del sector primari". 

Caigudes del 80% de les vendes

Des d'Unió expliquen que el mercat més afectat per aquests aranzels ha estat l'oli, que històricament ha tingut en els Estats Units el client estranger més interessant. Un país on es valora la qualitat de l'oli espanyol i català i que manté una política de preus en línia amb aquesta valoració. Els aranzels, però, van fer caure les vendes en un 80%.

Paraules clau:

Notícies relacionades