Back to top

ERC assegura que va oferir a Junts compartir la Diputació de Tarragona

Des del partit republicà, Àngel Xifré, responsable de política municipal del Camp de Tarragona, explica la proposta de govern que han fet durant les darreres setmanes a Junts, i com finalment, s'ha dut a terme l'acord amb el PSC

Esquerra Republicana mantindrà la presidència de la Diputació de Tarragona gràcies a un acord amb el PSC. Previ a aquest acord, però, els republicans asseguren que van oferir a Junts compartir la Diputació de Lleida i Tarragona, governant dos anys cadascú. Segons ERC, Junts no ha acceptat aquesta proposta, i per aquest motiu, sempre segons la versió dels republicans, Esquerra ha buscat sinergies amb els socialistes.

Per la seva part, Junts, en un comunicat publicat dimarts a la nit, assegura que Esquerra ha anat posposant la resposta sobre la proposta de compartir la presidència de la Diputació de Lleida i de Tarragona. De fet, asseguren que s'han assabentat de l'acord per part de la premsa, i acusen ERC de descartar la unitat de l'independentisme.

La incògnita de la presidència

Així doncs, Esquerra obtindrà la presidència de la Diputació de Tarragona, i el PSC es queda amb la primera i la tercera vicepresidència. El que encara queda per definir és qui serà la persona que ocuparà la presidència: caldrà veure si els republicans opten per repetir amb Noemí Llauradó al capdavant o bé si aposten per una altra figura dins el partit. Els republicans afirmen que aquesta qüestió quedarà definida en els pròxims dies, un cop es coneguin també els nou diputats d'Esquerra a l'ens supramunicipal.

Paraules clau:

Notícies relacionades