Back to top

Escenificació d'unitat territorial per reivindicar l'estació intermodal

Els alcaldes de Cambrils, Reus i Tarragona han volgut esvair els dubtes envers l'estació intermodal, anunciant reunions a curt termini amb el Ministeri de Foment.
Els alcaldes de Cambrils, Reus i Tarragona

Cambrils, Reus i Tarragona no contemplen la possibilitat que l'estació intermodal no sigui una realitat. Així ho han fet públic els tres alcaldes d'aquestes localitats, que han escenificat unitat territorial envers aquest projecte. La trobada s'emmarca en la ronda de contactes entre els cinc batlles que van signar l'acord per reivindicar la millora de les infraestructures. En aquest escenari, han anunciat noves reunions amb les administracions de la Generalitat i el Ministeri de Foment.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat que properament es reuniran amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per fer-li pal·lès l'interès dels signants del document que l'estació intermodal pot representar un abans i un després al territori. A més, ha afegit que 500.000 persones estan pendents de les inversions a la demarcació i que no entenen com no hi ha una estació al centre de la regió que doni un servei a la ciutadania amb unes prestacions adequades. A la vegada, ha insistit que aquest mig milió de persones consideren que l'intermodal pot potenciar sectors com el turisme o la indústria. Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, ha concretat que aquesta reivindicació arribarà de nou a Madrid després de les festes nadalenques.

Tots tres neguen que aquesta unanimitat del territori envers les infraestructures ferroviàries arribi tard. De fet, Ballesteros ha puntualitzat que el projecte s'ha congelat menys de mig any però que s'ha tornat a conduir per la via de les reunions i ha insistit en què els canvis de govern a l'Estat han aturat puntualment aquest procés. També ha posat èmfasi en el fet que aquest 'és el primer document d'aquestes característiques al territori al qual s'hi ha arribat per unanimitat'.

Per la seva part, a Cambrils les obres de l'estació nord avancen, malgrat que des del consistori encara desconeixen la data de finalització, tal com ha apuntat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Per tant, la posada en marxa d'aquest equipament continua sent una incògnita.

La ronda de contactes entre els alcaldes de Reus i Tarragona no s'acaba avui a Cambrils. De fet, aquest dimarts serà el torn de Salou i properament serà Vila-seca qui aculli aquesta posada en escena per demanar que l'estat espanyol no s'oblidi de l'estació intermodal.

Paraules clau:

Notícies relacionades