Back to top

Un estiu sense dutxes a les platges de Cambrils

En general, els turistes veuen amb bons ulls el tancament de les dutxes a les platges, però encara hi ha persones que els agradaria no haver de renunciar a aquest recurs

A principis d'agost, l'Ajuntament de Cambrils va anunciar que tancaven les dutxes de les platges com a mesura d'estalvi d'aigua per la situació de sequera que viu el territori. Això pel que fa a les dutxes, però els rentapeus els han mantingut oberts com a serveis mínims. 

ENQUESTA | Està d'acord amb les restriccions de les dutxes a les platges? 

Unes setmanes després, i coincidint amb els dies d'agost de més afluència a la vila, els turistes veuen amb bons ulls aquestes mesures adoptades pel consistori. Tot i això, també hi ha qui es manté crític i remarca que les administracions haurien de ser més dures amb altres entitats que gasten més aigua, i no pas amb espais d'ús públic com són les platges. 

S'hauria d'allargar el tancament de les dutxes?

Encara que aquestes mesures estiguin sent aplicades en un cas d'excepcionalitat per la falta d'aigua, el que sí que provoca controvèrsia és si aquesta acció s'hauria d'allargar en el temps per a continuar reduint el consum d'aigua, hi hagi sequera o no. De fet, i tal com feia públic l'Ajuntament de Cambrils, durant l'estiu de l'any 2022, es van gastar més de 12.300 metres cúbics d'aigua a través de les dutxes. 

El consistori cambrilenc no ha posat encara data per a eliminar aquesta mesura restrictiva a la costa. De moment, els banyistes hauran de continuar conformant-se amb els rentapeus.

Paraules clau:

Notícies relacionades