Back to top

Experts del territori no veuen futur a la línia MAT

El procediment està en mans de la Generalitat de Catalunya. Ara bé, experts en la matèria asseguren que aquest projecte no té futur perquè asseguren està fora de la llei.

La Línia MAT, la Línia de Molt Alta Tensió, que vol impulsar l'empresa privada Forestalia des de l'Aragó i fins a Catalunya ha fet passos endavant aquest estiu. Després que el passat mes de maig s'aprovés la Declaració d'Impacte Mediambiental per part del Ministeri de Transició Energètica, a principis del mes d'agost es va publicar al BOE la resolució favorable de l'Autorització Administrativa Prèvia del projecte, un dels altres permisos que l'empresa Forestalia necessita per a la construcció.

Aquesta nova resolució no dona una llum verda definitiva, sinó que ho deixa tot en mans de la Generalitat de Catalunya. Un procediment que, encara que continuï endavant, els experts dubten que arribin a bon port, ja que asseguren que segons la llei, no es poden construir línies de Molt Alta Tensió per empreses privades

Tot plegat, denuncien les entitats ecologistes de casa nostra, és un muntatge empès per interessos econòmics que només beneficiaran grans empreses privades i, diuen, "trinxaran el territori". 

Ja són diverses les entitats i institucions del territori que han presentat recursos d'alçada contra aquesta resolució. És la Generalitat de Catalunya qui ha de donar llum verda al projecte de manera vinculant. De moment, els darrers informes tècnics ja presentats per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural són desfavorables al projecte i entre els detractors del projecte es creu que encara hi ha esperança per poder aturar-lo.

Paraules clau:

Notícies relacionades