Back to top

Un informe desfavorable atura la MAT durant sis mesos

La Direcció General de Política Ambiental ha emès un informe ambiental desfavorable, el que obliga a Forestalia, empresa impulsora del projecte, a presentar un nou informe molt més extens i en un termini de sis mesos si vol continuar endavant amb la MAT.

El projecte de la línia de Molt Alta Tensió entre l'Aragó i Begues, que passaria per les Terres de l'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Baix Penedès i l'Alt Penedès, està aturat. Segons explica la plataforma NO a la MAT, la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Política Ambiental, ha emès un informe mediambiental desfavorable.

Segons asseguren, el document d'impacte mediambiental presentat per Forestalia es considera del tot insuficient per part de l'administració catalana, que li dona sis mesos per entregar-ne un de nou més exhaustiu que defineixi les afectacions de les torres a cada municipi.

Es tracta però d'una aturada momentània. Si l'empresa presenta aquest document, el projecte es tornaria a reactivar, però també es pot girar la truita si hi ha un canvi de govern a l'Estat després del 23 de juliol.

El govern del PSOE ha avalat el projecte a través del Ministeri de Transició Ecològica, però ha deixat l'última paraula en mans de la Generalitat. Un canvi d'executiu podria no prendre la mateixa postura i decidir-ho unilateralment sense tenir en compte el criteri dels tècnics de l'administració catalana.

Els diferents territoris units sota la plataforma No a la MAT han convocat una manifestació aquest pròxim 15 de juny a diferents punts del país, entre ells Tarragona, per continuar mostrant el seu desacord a grans projectes d'aquestes característiques, que pretenen dur l'energia renovable produïda en altres punts de l'Estat fins a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Paraules clau:

Notícies relacionades