Back to top

Un any de funcionament del Centre Social El Roser

El centre naixia amb l'objectiu d'oferir serveis d'alimentació, reinserció laboral i residencial a persones en risc de vulnerabilitat

Oferir una atenció d'empoderament de les persones en situació de vulnerabilitat. Aquest és el principal objectiu amb el qual naixia el Centre Social El Roser ara fa 1 any. L'equipament, que depèn de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, té diversos eixos d'actuació com el de l'alimentació. 'El Rebost', durant aquest any de funcionament ha distribuït aliments a gairebé 2.000 persones, i el menjador social ha ofert àpats a més de 537 usuaris.

Per altra banda, El centre també vol servir d'eina per a la reinserció laboral a aquestes persones. En aquest sentit, fins a 26 persones han estat contractades en el mateix equipament, majoritàriament al servei d'alimentació.

Per altra banda, El Centre Social el Roser també ofereix el Servei Residencial d'Estada Limitada, que en aquest any de funcionament ha acollit 54 persones amb dificultats habitacionals. Un servei que també té per objectiu trobar una sortia residencial a llarg termini als usuaris i usuàries i una millora de la seva situació personal. En aquest sentit, des del consistori s'està treballant en un programa d'habitatge compartit per aquestes persones, tenint en compte que actualment hi ha una mitjana de 56 dies al servei residencial.

A banda del programa de pisos compartits, des de la regidoria de benestar social també s'està treballant en la implementació de nous serveis com el de rentadores i dutxes o apostant per la millora dels ja existents com el de gestió alimentària.

Paraules clau:

Notícies relacionades