Back to top

El futur dels Dragons a Reus, en stand by

Ara mateix el futur dels Barcelona Dragons a la capital del Baix Camp és incert. La franquícia vol continuar a Reus, però estan esperant el vistiplau de l'Ajuntament.

Els Barcelona Dragons estan esperant un sí de l'Ajuntament per continuar a Reus de cara als pròxims dos anys. La franquícia, liderada pel General Manager Bart Iaccarino -amb passat als Reus Imperials-, vol quedar-se a l'Estadi, una instal·lació que qualifica de "cinc estrelles pel futbol americà". En una entrevista a Canal Reus, Iaccarino diu que "estem intentant quedar amb l'Ajuntament com més aviat millor perquè no passi com l'any passat", assegurant que "vam començar a parlar amb el consistori el desembre del 2020, però fins a l'abril no vam saber que jugaríem aquí. No volem esperar una altra vegada fins a l'any vinent".

Precisament, aquest fet no va ajudar a la franquícia a fer-se conèixer a la ciutat. "No vam poder fer propaganda perquè no sabíem si jugaríem aquí o no", subratlla. "La sort va ser el boca a boca. Hem ofert un producte d'alta qualitat, que ara mateix no existeix a Europa. O vas a Londres a veure NFL una vegada a l'any o no ho vius". Des de l'entitat no volen que això es repeteixi de cara al 2022.

barcelona dragons
El regidor d'Esports Josep Cuerba i el General Manager Bart Iaccarino el dia de la presentació del projecte (24/03/21)

L'impacte econòmic 

Ara fa unes setmanes des de Canal Reus els vam avançar que l'impacte econòmic de la franquícia rondava el milió d'euros. Doncs bé, Iaccarino explica que aquesta xifra s'incrementaria en el futur. "El que hem generat és interessant i això que els alemanys no han pogut viatjar. De cara al futur, nosaltres sabem que els alemanys viatgen i segueixen els seus equips. Jo he vist partits amb uns 200 alemanys viatjant i això generarà i impactarà més a la ciutat. I esperem que la gent de Reus estigui més contenta amb això", rebla. 

Valoració positiva del primer any

Iaccarino considera que, tot i les dificultats amb les quals s'han trobat, la valoració del primer any dels Dragons és "molt positiva". Pel que fa a l'afició, el GM els hi posa "un 10, per no dir un 11", assegurant que no s'esperava que hi hagués aficionats "amb tant de cor". "El dia que vam tornar d'Hamburg hi havia dues-centes persones esperant-nos a l'aeroport, una cosa que jo mai havia viscut". "Tot això ha estat gràcies als aficionats, en especial a l'Alè dels Dragons", conclou.

Ara caldrà veure si la franquícia i l'Ajuntament de Reus es posen d'acord perquè l'espectacle del futbol americà continuï a la capital del Baix Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades