Back to top

Gastronomia, folklore i distincions a la 1a Festa de l'Avellana

La jornada festiva busca promocionar l'avellana i donar-li el reconeixement que es mereix

Els jardins de l'estació enològica de Reus han estat l'escenari de la 1a Festa de l'Avellana, que ha comptat amb un matí amb activitats populars per a un públic familiar, i a la tarda amb un programa més específic dedicat als experts i professionals del sector. Tot plegat per promocionar l'avellana i donar-li el reconeixement que es mereix. I és que no és cap secret que l'avellana és un aliment amb propietats molt beneficioses tant per a infants com per a adults. 

La jornada festiva ha comptat amb tallers infantils, showcookings, música, elements festius relacionats amb l'avellana, un tast de vins, una parada amb productes elaborats amb avellana, i un lliurament de premis a professionals de diversos àmbits relacionats amb l'avellana, conduït pel periodista Xavier Graset.

Premis DOP Avellana de Reus

  • Premi de Comunicació: per a Josep Baiges, periodista reusenc i actualment Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus
  • Premi a l’Empresa i Innovació: per a Gelats i Torrons Xixona Antonio Plá Ferrándiz de Reus, per elaborar orxata d'avellana, gelat d'avellana o rocs de tres xocolates d'avellana
  • Premi Científic: per a Mercè Rovira, doctora en Biologia que treballa com a investigadora a l’IRTA del Centre Mas Bové
  • Premi de Turisme i Gastronomia: per al restaurant Museu del Vermut, de cuina mediterrània que des de fa vuit anys aposta per les avellanes 
  • Menció Honorífica: per a Pere Guinovart, pagès, coordinador territorial de la Unió de Pagesos al Camp de Tarragona i president de la DOP Avellana de Reus durant tres mandats.

Paraules clau:

Notícies relacionades