Back to top

El Govern declara de servei públic el futur tramvia entre Cambrils i Vila-seca

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya adquirià per 54 milions d’euros set unitats mòbils

El Consell Executiu ha declarat de servei públic el futur tramvia entre Cambrils i Vila-seca, així com atribuir-ne la prestació a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), directament o mitjançant una societat. 

També s’autoritza FGC a adquirir per 54 milions d’euros set unitats mòbils, i al seu manteniment durant un període de 15 anys per altres 22,05 milions. Finalment, es faculta FGC per realitzar els estudis necessaris perquè el Departament de Territori pugui establir les condicions d’explotació i les necessitats de finançament de la prestació del nou servei públic de transport de viatgers.

La setmana passada, el Departament de Territori va adjudicar el projecte constructiu del primer tram del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca. El document definirà les actuacions necessàries per a la implantació d’un sistema de tramvia, de 14,60 quilòmetres de longitud, als municipis de Cambrils, Salou i Vila-seca, a partir dels estudis informatius i d’impacte ambiental aprovats pel Departament.

Actualment, el 90% de la mobilitat al Camp de Tarragona és interna i la quota modal global del transport públic és del 18% en l’àmbit central. L’objectiu principal de la nova xarxa és fer créixer la quota modal del transport públic fins al 25% mitjançant l’establiment de serveis ràpids per a la mobilitat interurbana, accessibles als centres i als barris de les ciutats i connectors dels pols estratègics d’activitat d’aquest àmbit, per a la mobilitat tant de residents com de visitants.

Paraules clau:

Notícies relacionades