Back to top

Hi haurà Seguici a Reus! Així serà Sant Pere 2021

S'instal·laran grades cobertes al Parc de la Festa on els elements festius de la ciutat desfilaran per un passadís central

Aquest dijous, l'Ajuntament de Reus ha desvetllat com serà Sant Pere 2021. La Festa Major no tindrà tronades, com ja va passar el 2020, però enguany sí que tindrà seguici festiu. No serà pels carrers del centre de la ciutat, però es permetrà gaudir a una part de la ciutadania dels balls i les danses de tots els elements del Seguici Festiu de Reus. 

"El carrer de la Festa"

I és que el consistori ha previst la instal·lació de dues grades immenses al Parc de la Festa on hi cabran més de mil persones. Aquesta espai, anomenat "El carrer de la Festa" acollirà per les passades dels elements del Seguici Festiu petit el dia 27,.Els dies 28 i 29 de juny, la vigília i el dia de Sant Pere, els elements del seguici faran passades per un passadís central ubicat al bell mig de les grades, que estaran encarades com si es tractés d'una mena d'amfiteatre.

En total, hi haurà quatre sessions -amb reserva prèvia- d'aquest concepte que permetrà veure i viure, ni que sigui d'una manera absolutament diferent, de la Festa Major de Sant Pere. 

Els possibles concerts, encara per determinar, també tindrien lloc en aquest espai. 

Cartell Sant Pere 2021

Les Varietés de Sant Pericu, els espectacles familiars, les actuacions del Ball de Dames i Vells, i els concerts vermut, mantenen els dies tradicionals però amb un canvi d'emplaçament perquè puguin ser gaudits pel màxim públic possible.

El cartell

El cartell de la Festa Major de Sant Pere d'enguany és obra de la retratista Meritxell Perpinyà. De fet, existiran 3 versions del cartell, amb els principals protagonistes de la Festa Major.  

Gegants per Corpus

gegants corpus

Aquesta és la principal novetat de Sant Pere d'enguany. Una Festa Major de la qual, fins ara, ben poca cosa se sabia. Amb tot, la primera gran festa popular a la ciutat és Corpus, que se celebra dijous vinent. En aquest cas, l'Ajuntament també ha explicat que els Gegants de Reus seran traslladats en una ubicació encara per detetminar,  on ballaran i dansaran davant els alumnes de les escoles de la ciutat. 

Aquest acte vindrà a substituir la ballada de dijous de Corpus a la plaça del Mercadal, el dia dels somriures, quan els més petits de la ciutat tornen a veure els Gegants de Reus després de l'hivern. De fet, els Gegants no es veuen a la ciutat, en un any normal i corrent, des de Misericòrdia. Aquest 2021, amb la pandèmia pel mig, fa pràcticament un any i mig que xiquets i xiquetes no veuen les parelles de Vitxets, Japonesos, Negres, Moros i Indis. I tampoc l'estimada Mulassa...

L'Ou com balla

A l'Atri de Sant Sebastià s'hi celebrarà l'ou com balla i, diumenge de Corpus, es repetirà el mateix format que l'any passat, amb la professó per l'interior del temple de la Prioral.

Entrevista

Parlem amb el periodista Joan Ignasi Gómez.

Paraules clau:

Notícies relacionades