Back to top

Infraestructures i millores en beques i pensions als pressupostos generals de l'Estat

La demarcació de Tarragona rebrà gairebé 310 milions d'euros. Uns comptes que suposen augmentar la partida en un 10%, tenint en compte que el 2022 van reduir-se més d'un 30% els diners que van arribar del govern central.

La demarcació de Tarragona rebrà gairebé 310 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat presentats pel govern de Pedro Sánchez. Els representants tarragonins del PSC han remarcat el caire social d'aquests pressupostos que també aposten per les infraestructures: a Reus destaquen la segona fase d'estudi de la futura estació de Bellissens, la redacció del projecte de l'Estació Intermodal i la inversió en l'aeroport.

La diputada del PSC i candidata a l'alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha remarcat que els punts clau d'aquests pressupostos són la justícia social i l'eficiència econòmica amb ajudes destinades principalment a joves i pensionistes, i amb reduccions fiscals a PIMES i autònoms. Tot plegat, apunta, per reduir els efectes de la inflació en la població més vulnerable.

En aquest sentit, Guaita apunta que 1.500 estudiants de la ciutat rebran beques, a més del bo cultural i el bo jove pel lloguer d'habitatge, que també van destinats a aquest col·lectiu. Pel que fa als més de 23.000 pensionistes de Reus, veuran com s'augmenta en un 8,5% la seva retribució amb l'augment de l'IPC.

Bellissens i Intermodal

Els comptes que preveu aprovar l'executiu de Pedro Sánchez també inclouen partides per impulsar estudis de diverses infraestructures que, segons expliquen, permetran assegurar una inversió sostinguda al territori.

En són exemples clars la redacció dels estudis de projectes com l'estació intermodal, una inversió de més de 4 milions d'euros a l'aeroport, la millora de la Nacional 420 al seu pas per diversos punts com les Borges del Camp o Riudecols i l'estació de Bellissens, que manté el calendari d'execució previst.

D'altra banda, els socialistes treuen pit d'haver complert promeses amb altres infraestructures com el túnel del Coll de l'Illa o l'increment de la inversió en el Corredor Mediterrani per acabar amb el coll d'ampolla entre Vila-seca i Vandellòs.

Paraules clau:

Notícies relacionades