Back to top

L’INS Baix Camp vol donar visibilitat al talent femení en Ciència i Tecnologia

El centre organitza diverses activitats per fomentar les vocacions relacionades amb la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria, l'Art i les Matemàtiques entre les noies

Alumnat d’ESO i batxillerat de l'INS Baix Camp realitzen diverses activitats (tallers, xerrades, taules rodones, reptes…) per fomentar les vocacions STEAM, és a dir, aquelles relacionades amb la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria, l'Art i les Matemàtiques, entre l'alumnat, especialment entre les noies del centre. L'objectiu principal és destacar el paper de la dona en els àmbits de la ciència i la tecnologia.

A més de la Jornada, el centre organitza "Primavera STEAM" a partir de l'abril, amb tallers, xerrades i experiències STEM per als alumnes d'ESO i BAT, amb un enfocament específic en la gestió de l'aigua. Aquesta setmana especial, amb activitats orientades a les noies que estudien les modalitats científiques i tecnològiques, busca proporcionar referents femenins i donar visibilitat a les dones que treballen en els camps STEM, afavorint així l'orientació acadèmica i professional dels alumnes.

Programa de la setmana:

Dimecres 7

  • 9:30 - 1r d'ESO (120 alumnes): Xerrada al teatre "La ciència fa per tu" amb Malena Alonso, enginyeria industrial a BASF i membre de 100tífiques.

Divendres 9

  • 9:30 - 4rt d'ESO i 1r de BAT (60 noies): Xerrada al teatre amb la Sra. Sarah Dubois, analista de software a Grupo Castilla.

  • 11:00 -12:00 - 1r de BAT (40 noies): Taula rodona amb exalumnes moderada per Josepa De Maria, amb participants com Anna Compte, Anna Bartolí, Carina Boiciuc, Anna Moncusí i Neus Oller.
  • 12:00 -13:00 - 1r de BAT (noies): Cercles temàtics (novetat d'aquest curs) sobre Arquitectura, Enginyeria i CFGS.

Durant tota la setmana:

  • 2n d'ESO: "Dones i ciència" a les classes de matèries STEAM.
  • 3r d'ESO: "La ciència en femení" a les classes de matèries STEAM.

El projecte STEAM, integrat dins el projecte STEAMcat del Departament, es volen aconseguir tres objectius clau:

  1. Augmentar les vocacions científic-tecnològiques i matemàtiques, especialment entre les dones i en contextos socials desfavorits.
  2. Reforçar l'orientació dels alumnes cap als estudis i professions STEM amb equitat.
  3. Millorar l'actitud dels alumnes cap a les àrees científic-tecnològiques i matemàtiques.

Paraules clau:

Notícies relacionades