Back to top

Intervenen 350 Kg de precursors d'explosius en un bloc de pisos de Reus

El seu propietari ha estat denunciat administrativament per una infracció molt greu a la llei de precursors.

La Guàrdia Civil ha procedit a la intervenció a Reus de 350 quilograms de clorat potàssic, un precursor d'explosius restringit. El seu propietari tenia emmagatzemades les substàncies en set bidons de 50 quilograms cadascun al garatge comunitari del bloc d’habitatges on residia. Concretament, els havia posat a la venda de forma il·legal en una plataforma en línia.

La substància confiscada procedia d'una antiga empresa de fabricació de fulminants que havia tancat feia uns anys. La investigació es va iniciar el passat mes de setembre quan efectius de la Guàrdia Civil van detectar l'intent de venda il·legal d’aquest producte a través d’Internet. El comerç de substàncies químiques precursores d'explosius es troba restringit i regulat des de fa anys tant a la Unió Europea com a Espanya. Per a la seva tinença i legal adquisició cal comptar prèviament amb una llicència.

Explosius Guàrdia Civil Reus

L’efectuada a Reus és una de les requisicions més grans d'aquest tipus realitzada fins ara a l’estat espanyol. El venedor ha estat denunciat administrativament per una infracció molt greu a la llei de precursors.

El clorat potàssic és una substància precursora utilitzada com a base per a la fabricació de nombrosos explosius, entre ells la cloratita, àmpliament utilitzada per diverses bandes terroristes a causa de la relativa facilitat amb la qual es pot elaborar de manera casolana.

Paraules clau:

Notícies relacionades