Back to top

Jornada de portes obertes a l'Institut Pere Mata en record a Domènech i Montaner

També se celebrarà l'acte de cloenda de l’any Domènech i Montaner al magatzem de la Casa Gasull

En el marc de l’any Domènech i Montaner, el dimecres 27 de desembre, commemorarem el naixement i la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l'Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», responsable de la gestió de les visites a l'Institut Pere Mata, realitzarà per una Jornada de portes obertes al pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari d’11:00 a 14:00 h i de 16:00 a 18:00 h.

Pels més petits, també s’ha programat a les 11:30 h l’activitat de contacontes «Els hexàgons daurats. L’Apis coneix Lluís Domènech i Montaner», a càrrec de les autores Carme Merlo i Núria Capella.

L'entrada a la visita i a l’activitat contacontes és gratuïta per a tots els visitants, però requereix reserva prèvia: ticket.reusturisme.cat.

Amb l’objectiu d’agrair la seva implicació, també, per aquest mateix dia, se celebrarà un acte de cloenda al magatzem de la Casa Gasull que reunirà toles les entitats, associacions i professionals que han col·laborat amb l’organització de les activitats de l’any Domènech i Montaner.

La petjada de l'arquitecte a Reus

Lluís Domènech i Montaner va realitzar diferents obres a Reus, entre les quals destaquen el conjunt de l'Institut Pere Mata, la casa Rull, la casa Navàs i la casa Gasull, sent la ciutat amb més patrimoni de l'arquitecte, després de Barcelona. La construcció de l'Institut Pere Mata va iniciar la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i va marcar l'estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat, principalment en l’obra de Pere Caselles.

Aquest any Domènech i Montaner ha estat per Reus una gran oportunitat de mostrar aquest patrimoni així com la consolidació de la ciutat com una de les ciutats amb més patrimoni modernista visitable de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades