Back to top

Junts critica l'abandonament del bloc sobiranista a la Diputació

Des de Junts lamenten que ERC hagi preferit formar govern amb els socialistes en lloc de crear un bloc independentista

Noemí Llauradó ha revalidat la seva presidència a la Diputació de Tarragona. Un govern que liderarà gràcies al pacte amb el Partit Socialista i que els ha permès aconseguir una majoria àmplia amb 9 diputats republicans i 8 socialistes. Un pacte que ha estat criticat per la banda sobiranista del plenari. 

Junts per Catalunya ha criticat que no se'ls hagi tingut en compte per a formar govern i que se'ls hagi exclòs, i que ERC hagi optat per fer soci al PSC. El bloc a favor de la independència de Catalunya també sumava 17 diputats, i els postconvergents es queixen que no hagin format aquest govern per a defensar aquest posicionament.

Durant la presa de possessió d'aquest dimecres al migdia, Llauradó ha aprofitat per a fer bandera sobre algunes de les línies que vol continuar treballant al llarg d'aquest pròxim mandat. Sobretot, posant èmfasi a la proximitat que vol mantenir amb els Ajuntaments, sigui de municipis grans o petits. Tot plegat, amb l'experiència que acumula a la presidència.

Per tant, dels 17 diputats a govern, en surten cinc de l'àrea de Reus. D'Esquerra amb Llauradó al capdavant, també l'acompanyen Carlos Brull, alcalde de Falset, i Ricard Gili, alcalde de Riudoms. Mentre que el PSC estarà representat amb Josep Baiges, també de Reus, i l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho. Fora de govern s'hi queden els membres de Junts, Assumpció Castellví, de Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant i José Antonio Rodríguez, de Maspujols.

Paraules clau:

Notícies relacionades