Back to top

La Coronació del Senyor protagonitza la litúrgia del Diumenge de Resurrecció

La Reial Congregació de la Puríssima Sang celebra, des de fa gairebé 500 anys, la Coronació del Senyor, un acte que el 2019 va ser declarat Bé Festiu Patrimonial de Catalunya per la Generalitat

La comitiva, amb les nenes que coronaran el Senyor i que tanca el prior de Reus, entra al temple de la Puríssima Sang i comença la missa del Diumenge de Pasqua o de Resurrecció. Quan finalitza l'eucaristia es dona pas a la Funció de la Coronació del Senyor.

Un acte únic i singular

És un acte únic que simbolitza la resurrecció del Sant Crist i que es basa en la preparació del seu cos abans de ser coronat per una de les nenes de la parròquia que enguany farà la Primera Comunió. Les nenes s'encarreguen de netejar les ferides de Jesús mort a la creu, de perfumar el cos jacent amb perfums i flors, i de coronar-lo amb una corona als peus i una altra al cap.

És en aquest moment quan l'Escolania, Cor Jove i Capella de Cantors de la Reial Congregació de la Puríssima Sang entonen l'Al·leluia. L'acte solemne finalitza quan les nenes cobreixen el cos del Crist coronat amb el vel i els assistents passen a venerar la imatge.

Paraules clau:

Notícies relacionades