Back to top

La CUP denuncia la passivitat a Reus davant el maltractament animal

Reclamen voluntat política per perseguir aquells que mutilen gossos o bé que organitzen baralles il•legals

La CUP torna a posar sobre la taula el maltractament animal que, asseguren, es permet a Reus. Mònica Pámies, regidora del partit a l'oposició, ha explicat aquest dimecres que els Agents Rurals tenen detectades "fosses comunes on s'enterren els gossos que han perdut en una baralla il•legal". En aquestes fosses també s'hi troben "animals que serveixen d'entrenament per a les baralles" i que tampoc no han sobreviscut. "Sembla de pel•lícula, però això passa a casa nostra", alerta Pàmies.

La regidora de la CUP també assegura que pels carrers de Reus es poden veure animals mutilats. "Són gossos als quals, per estigmes estètics i de raça, se'ls talla la cua o les orelles". Diu que dies enrere i al centre de la ciutat van veure un cadell de doberman amb les orelles encara envenades per la mutilació. "Cap agent de la Guàrdia Urbana no ho va veure?". Acusa aquesta "deixadesa i desconeixement" de la manca de voluntat política per perseguir els delictes de maltractament animal. "Quants gossos hi ha encadenats en masies dels voltants de Reus? Això està prohibit per la llei catalana", insisteixen des de la CUP.

L'Última Llar

La CUP també insisteix en la manca de control de la protectora contractada per l'Ajuntament de Reus per fer-se càrrec dels animals abandonats. "Una denúncia de fiscalia conclou que han desaparegut 1.500 animals i l'Ajuntament no es presenta com a acusació ni incrementa els controls ni les inspeccions", diu Pàmies.

Una de les propostes de la CUP des de fa anys és la constitució d'una protectora pública que pugui operar en l'àmbit comarcal. Segons asseguren, ni Reus ni Cambrils, que tenen contractada l'Última Llar, no s'hi han volgut sumar.


optiques visio

 

Paraules clau:

Notícies relacionades