Back to top

La CUP presenta més d'un centenar d'esmenes a l'ordenança de mobilitat

El grup municipal ha presentat les aportacions amb què esperen modificar l'ordenança de mobilitat actual, entre elles, destaca la voluntat de refer l'ordenança de civisme

La nova ordenança de mobilitat ha estat la protagonista de la roda de premsa de la CUP. El grup municipal ha treballat en un centenar d'esmenes amb l'ànim que aquestes siguin aprovades pròximament. Les aportacions del grup municipal de la CUP busquen millorar la mobilitat sostenible i evitar contradiccions amb altres ordenances. La proposta del grup anticapitalista es basa en el model de la ciutat de Castelló, al País Valencià. Fins a 5 tipus de modificacions s'han presentat avui per part del grup independentista: 

  • Millorar la redacció dels escrits per evitar contradiccions amb altres ordenades.
  • Rectificar les contradiccions que s'han trobat.
  • Eliminar i tornar a fer l'ordenança de civisme.
  • Diferents aportacions de millora a la circulació, com ampliar aquelles voreres massa estretes o estandarditzar el model dels carrils de bicicleta.
  • Redactar d'una manera clara i entenedora les ordenances de tal manera que la ciutadania pugui informar-se correctament. 

D'entre les modificacions, destaca la voluntat de tornar a fer l'ordenança de civisme. "Eliminar i buidar de contingut tota l'ordenança de civisme que des del principi ja vam dir que agafava part de mobilitat urbana i que no tenia cap sentit", ha declarat la Mònica Pàmies. La voluntat del grup és traslladar "el batibull de normatives de l’Ordenança de Civisme a les ordenances més específiques"

La CUP, crítica amb la Generalitat i la resta de partits polítics

Els cupaires insten a la Generalitat perquè s'organitzi un pla que serveixi com a base perquè els municipis puguin treballar quant a normativa de l'ús dels carrils bicis i patinets. La Mònica Pàmies ha posat l'exemple de l'edat mínima que es requereix per a utilitzar el patinet elèctric per la via pública, la qual varia de municipi en municipi.

A més, des de la CUP critiquen el fet que la resta de grups municipals no acostumen a participar en la modificació de les ordenances, dificultant d'aquesta manera l'actualització de la normativa a les necessitats actuals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades