Back to top

La Diputació vol finançar una vintena de projectes amb els fons 'Next Generation'

Entre les seves propostes pròpies hi ha la millora d'un nou tram de la via verda a l'Ebre i una plataforma turística pionera.

Per tal de treure el màxim rendiment als fons europeus Next Generation, la Diputació de Tarragona està liderant prop d'una vintena de projectes de turisme sostenible per la captació d'aquests diners al món local. De moment, el pressupost conjunt d'aquests projectes és del voltant de 100 milions d'euros, i la Unió Europea en finançarà els que resultin escollits. 

En aquest sentit, la Diputació de Tarragona ha desplegat un triple rol: acompanyament als projectes que ja s'impulsaven, estímul per a la presentació de determinats projectes que potser no s'estaven identificant per part dels propis actors, i actuació pròpia amb la presentació de 2 projectes. Llauradó ha afegit que "el lideratge de la Diputació no es reflecteix només amb els projectes propis, sinó també propiciant que els municipis puguin aprofitar tot el potencial d'aquests recursos, amb iniciatives que contribueixin al seu desenvolupament i progrés. En l'actual context, ens correspon una especial dedicació per propiciar la recuperació i resiliència del teixit econòmic". Entre els objectius d'aquests destaquen millorar espais d'infraestructures públiques, regenerar el litoral o restaurar ecosistemes. 

Impulsa també dos projectes propis 

A més, també impulsa dos projectes propis: la millora en un nou tram de la Via Verda de les Terres de l'Ebre i a la creació d'una plataforma turística pionera que permetrà que els diferents agents d'aquest àmbit d'activitat, a través de la intel·ligència artificial, puguin prendre decisions sobre la seva oferta turística i el seu negoci en base a dades.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades