Back to top

La DOQ Priorat promou la instal·lació d’energies renovables als seus cellers

Realitzarà un estudi per determinar quines són les necessitats d’energia elèctrica de cadascun dels cellers. És una iniciativa pionera en el sector vitivinícola català

El Consell Regulador de la DOQ Priorat ha engegat un projecte per instal·lar energies renovables cent per cent autosuficients en els seus 107 cellers. Per dur a terme aquest projecte, un tècnic en energies renovables realitzarà una primera visita als cellers i determinarà quina és la seva despesa energètica.

Amb aquestes dades, proposa les primeres accions d’estalvi energètic per començar amb la instal·lacions renovables cent per cent autosuficients. Aquesta iniciativa és pionera en el sector vitivinícola català. 

La DOQ s'oposa a la instal·lació de grans projectes

El Consell Regulador de la DOQ Priorat defensa, des de fa més d’una dècada, la implementació racional d’energies cent per cent renovables. De fet, l’ens ha aprovat mocions per oposar-se a la instal·lació de grans projectes que contemplen la construcció de centrals de producció d’energia que agredeixen el medi natural i que no s’integren adequadament en el paisatge.

Des de fa anys, el Consell impulsa accions de preservació del patrimoni natural. D’una banda; les noves plantacions de vinya són autoritzades i controlades per un tècnic del Consell, que treballa sempre atenent criteris de sostenibilitat i de preservació de la biodiversitat del territori. A la vinya, d’altra banda, es promou que el cultiu sigui el màxim respectuós amb la biodiversitat del seu espai natural.

Paraules clau:

Notícies relacionades