Back to top

La Generalitat aprova el traçat urbà del tren-tramvia per Cambrils

El tren-tramvia donarà servei tant a la ciutadania com als visitants. El nou projecte urbanístic permetrà poder connectar els diferents barris de la població i amb de les poblacions veïnes com Salou i Vila-seca.

La Generalitat ha inclòs en el projecte tren-tramvia un traçat urbà per la població cambrilenca, l'objectiu del projecte és interconnectar les poblacions de Cambrils, Tarragona, Reus, Salou. Tanmateix, l'Ajuntament de Cambrils ha aconseguit l'aprovació per part del govern de la major part de la continuïtat dels vials. Dintre d'aquestes millores s'inclourien anivellar al màxim el traçat ferroviari actual.

Cami Mendoza, l'alcaldessa de Cambrils, ha afirmat que el nou projecte és una oportunitat per transformar la ciutat i reordenar la mobilitat interna tant a peu com en cotxe. Segons Mendoza, amb les cinc estacions previstes del tren-tramvia podrà donar servei a la població de cambrilenca i als turistes. També permetrà la comunicació amb les poblacions veïnes.

La primera fase del tren-tramvia

Amb el tancament de les antigues estacions de tren de Cambrils i Salou, la primera fase proposa la implantació del tren-tramvia entre Salou, Cambrils, Vila-seca, i l'arribada a Tarragona i Reus per la xarxa d'ADIF actual. La qual cosa, es restitueixen el mode tren-tram sobre el corredor ferroviari actual i donarà la possibilitat l'arribada a Reus i Tarragona des de la població costanera.

Al contrari que l'antiga xarxa ferroviària que estava formada per poques estacions i distanciada de l'entorn urbà, la nova xarxa estarà integrada dins de l'espai públic afavorint l'accés dels ciutadans al transport públic.

Plànol tren-tramvia Cambrils

Paraules clau:

Notícies relacionades