Back to top

La Generalitat presenta l'informe desfavorable de la residència de l'ICASS

L'informe marca diversos camins a seguir, d'entre les quals contemplen la reforma de l'edifici o el tancament definitiu

El Departament de Drets Socials ha presentat l'informe deficient que posa sobre la taula el tancament de la Residència de Gent Gran de Reus del passeig Mata, coneguda com ICASS. Un informe tècnic que corrobora les deficiències estructurals de l'immoble. Des de la Generalitat s'ha traslladat el document aquest mateix dilluns al matí a treballadors i familiars de la residència. 

L'informe desfavorable, al qual ha tingut accés Canal Reus, fa un repàs per tots els antecedents que ha tingut l'edifici des de l'any 2004, una descripció de com està en l'actualitat i acaba fent una enumeració de les actuacions prioritàries que necessitaria la residència. En concret, destaca que les obres prioritàries són les que han de solucionar els problemes de legionel·losi i les mancances en àmbits com el risc d'incendis i estructurals.

El document acaba amb la conclusió que l'edifici té un estat general "deficient, tant els subsistemes constructius, les instal·lacions, com la distribució dels espais". Uns problemes que no s'adapten al model residencial actual del Departament

En l'informe s'afegeixen les possibilitats amb què compten a partir d'ara residents i treballadors. En primera instància, descarten que els usuaris hi puguin seguir vivint, ja que els punts esmentats anteriorment comprometen "la seva ocupació actual, atès que el fet de mantenir els usuaris en les condicions actuals que es donen en l’edifici podria generar d'aquí a poc temps problemes greus de seguretat i salubritat dels espais existents". Per tant, en cas de voler dur-hi a terme una reforma integral, "haurien de ser traslladats per tal de seguir rebent el servei de residència assistida". La segona opció implica construir una nova residència i traslladar-hi el servei, abandonant definitivament l'edifici actual. 

Paraules clau:

Notícies relacionades