Back to top

La Generalitat rehabilitarà l'edifici actual de la residència de l'ICASS

Una notícia que no ha estat gens ben rebuda ni per part de treballadors ni per part de les famílies, que consideren que la Generalitat ja tenia aquesta decisió presa des del principi i que no s'ha escoltat cap de les seves peticions.

Durant els pròxims quatre anys es rehabilitarà l'edifici de la residència de gent gran de Reus, coneguda com la residència de l'ICASS. Aquesta ha estat la decisió que ha pres el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya després que l'informe tècnic presentés problemes estructurals importants en l'edifici. 

Així doncs, segons s'ha informat, a partir de la segona quinzena de gener, el Departament iniciarà el trasllat dels residents en altres centres públics del territori. Està previst que aquests moviments es facin en grups petits i de manera gradual. Precisament aquesta última decisió és la que més ha molestat a famílies i treballadors que consideren que s'ha perdut el temps amb una decisió que ja tenien pressa i que s'han ignorat totes les seves peticions, especialment, la de fer un trasllat en bloc.

Es desconeix el futur dels treballadors

Pel que fa als treballadors, es desconeix què passarà amb el seu futur. Està previst que aviat es reuneixin amb ells per acabar d'esclarir-ho. Durant les reunions, més enllà de la rehabilitació, s'havien posat sobre la taula 3 opcions més: enderrocar l'edifici i tornar-lo a fer de nou, construir una residència nova en un altre terreny, o habilitar l'antic Hospital de Reus.

De fet, l'Ajuntament de Reus celebra que s'hagi passat d'un tancament a una rehabilitació, que només sigui temporal i que d'aquí a 4 anys pugui tornar a estar en funcionament. Assenyalen que els hagués agradat que el trasllat dels residents i treballadors fos en bloc, però que no era competència seva. 

Amb tot, s'estima que les obres durin uns quatre anys i que tinguin un cost d'entre nou i dotze milions d'euros. 
 

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades