Back to top

La jutge dona deu dies a l'Ajuntament per reubicar la bandera espanyola

Segons explica el Diari Més, que ha tingut accés a una providència, la magistrada considera que la bandera espanyola no es troba en un lloc d'honor, tal i com s'havia ordenat.

L'episodi de les banderes a Reus no té fi... aquest 8 de febrer, segons avança el Diari Més, el jutjat contenciós número 1 de Tarragona ha dictat una providència a l'Ajuntament de Reus en el que requereix al consistori que "en el termini improrrogable de 10 dies, col·loqui la bandera espanyola en un lloc d'honor". Tot plegat després que l'exportaveu del grup municipal de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, aportés imatges gràfiques del fet que la bandera estava oculta rere la catalana, la municipal i l'europea. 

La magistrada havia ordenat col·locar la bandera en un lloc d'honor i ara considera que la ubicació que li ha trobat el govern no és l'adequada. Tot i que mai hi ha hagut banderes a la façana consistorial, la denúncia per part de Sánchez el 2018 que Reus incomplia la llei de banderes, va provocar que aquest desembre passat l'Ajuntament es veiés obligat a penjar-les. Això sí, ho va fer en un racó de la terrassa principal de l'edifici consistorial. 

Segons el Diari Més, el text assegura que la bandera espanyola "oneja de manera inseparable" amb les altres tres i, per tant, "no és perceptible". Per tot plegat demana que es reubiqui. 

Paraules clau:

Notícies relacionades