Back to top

La reforma de l'antiga Hispània costarà 16 milions d'euros

El govern municipal ha presentat aquest dijous un dels projectes capdavanters del mandat, que comptarà amb seixanta pisos de protecció oficial i un aparcament soterrat de 330 places.

L'Ajuntament de Reus posa fil a l'agulla amb un dels projectes més importants del mandat. La reforma de l'antiga Hispània costarà 15,9 milions d'euros, 15,1 dels quals els pagarà l'Ajuntament i també les empreses municipals. La resta, 800.000 euros, aniran a càrrec del promotor que es faci càrrec de l'obra. 

Es tracta d'una remodelació integral del que actualment és l'aparcament de la Riera de Miró. S'hi construirà 63 habitatges, 60 dels quals de protecció oficial, i també un aparcament soterrat de 3 plantes amb 330 places. La voluntat és connectar la zona del centre amb la Riera de Miró a través d'una zona verda i d'equipaments públics que aniran a la planta baixa de l'edifici que es construeixi. 

Dinamització de l'HPO

La ciutat compta actualment amb uns 400 pisos de protecció oficial, la gran majoria d'ells de gestió privada. L'Ajuntament té entre cella i cella millorar aquesta xifra i per això la voluntat és integrar els pisos de l'antiga Hispània a la gestió de Redessa

El projecte preveu la construcció de 63 habitatges, 60 dels quals seran amb protecció oficial (95%) i 3 de renda lliure (5%). Dels 60 habitatges amb protecció oficial, 48 seran gestionats per Redessa en règim de lloguer (76%), i 12 per un operador privat (24%). Els 3 habitatges de renda lliure també seran gestionats per l’operador privat.
 
Tot plegat arrenca ara els tràmits administratius amb la voluntat d'enllestir-se a finals del 2023 o principis del 2024

Paraules clau:

Notícies relacionades