Back to top

La versatilitat de l'oli d'oliva en la gastronomia mediterrània

L'oli d'oliva constitueix el maridatge perfecte per a un gran nombre de plats, i és que pot servir tant per entrants o principals com també per postres o còctels.

Enguany Reus acollirà del 12 al 28 de novembre les Jornades de l'oli nou DOP Siurana que comptaran amb la participació de 12 establiments de restauració de la ciutat que durant aquests dies oferiran a les seves cartes un seguit de propostes amb la voluntat de posar en valor aquest oli nou i donar suport a un sector que ha patit molt per culpa de la pandèmia. La novetat respecte a les edicions anteriors és que enguany s'elabora un menú complet.

Un dels restaurants participants d'aquesta edició és La Giberga, que cuinarà durant aquests dies un menú amb aquest or líquid verd que compta amb una matèria grassa que és la transmissora del gust, imprescindible a la cuina.

En cru, fregits, guisats o fins i tot còctels

I és que l'oli d'oliva és versàtil per naturalesa i es pot utilitzar sigui per amanides o maridatges, és a dir, en cru, com fer fregir, ja que permet sotmetre's a altes temperatures, o per guisats i elaboracions. A més, se li afegeixen les seves propietats per a la salut i benestar de les persones. A tot això se li suma que enguany aquest oli és excepcional perquè la climatologia ha acompanyat moltíssim. 


Temps d'oli 2021

patrocinis temps d'oli 2021

Paraules clau:

Notícies relacionades