Back to top

L'Ajuntament sentencia la Mossèn Frederic Bara

La Fundació Pere Tarrés ha guanyat el concurs per al servei de suport als adolescents en risc de situació de risc social. La Mossèn Frederic Bara atèn més d'un centenar d'infants i joves en risc d'exclusió social.

Canal Reus ha tingut accés a l'acta de la mesa de contractació que s'ha celebrat aquest divendres, 7 de juny, a l'Ajuntament de Reus i en la qual s'ha decidit sobre el futur del servei d'atenció a adolescents en risc de vulnerabilitat social. Un servei que, fins ara, ha atès la Fundació Mossèn Frederic Bara, que també dóna cobertura a infants en risc d'exclusió social. 

Segons l'acta, el concurs públic que es va obrir per aquesta qüestió se l'ha endut la Fundació Pere Tarrés, especialista arreu de Catalunya en gestions similars. Ara bé, el concurs només compta amb una dotació econòmica per a l'atenció d'una vintena de xiquets i xiquetes, lluny del centenar llarg que cobreix el servei de la Fundació Mossèn Frederic Bara. 

La Fundació espera poder reunir-se amb el consistori

Fonts properes a la Fundació Mossèn Frederic Bara, consultades per Canal Reus, asseguren que ara estan a l'espera de reunir-se amb l'Ajuntament per veure com poden continuar amb el servei que estan impulsant. De fet, la mateixa fundació va alertar ara fa unes setmanes que si no se'ls adjudicava aquest servei podrien haver de tancar. Sigui com sigui, les mateixes fonts consideren que l'Ajuntament de Reus hauria de pagar el servei que, durant aquesta primer meitat de 2022, han anat oferint, i per la qual encara no han cobrat ni un euro.  

De fet, la Fundació Mossèn Frederic Bara també ha denunciat que l'Ajuntament no s'ha fet mai càrrec del conveni d'ajudes signat el 2017 i que estipulava que el consistori havia de pagar el 33% del finançament que rebia de les ajudes consignades amb la Generalitat. 

La fundació també explica que no només viu de les ajudes municipals. Compta amb una subvenció per part de la Generalitat els ajuda. A més, però, reben ingressos per part d'empreses del territori com Indústries Teixidó, Caixabank, la Pastisseria Caelles, Iogurs la Fageda o El Tomb de Reus. I també de fundacions com la Fundació Privada Reddis o la Margarita Bozio o entitats com al Confraria dels Sants Just i Pastor de Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades