Back to top

L’Albiol millora la conservació del castell medieval

Des del consistori ja s’han efectuat tasques de neteja i desbrossament per evitar la degradació d’aquest monument

L’Ajuntament de l’Albiol ha iniciat els treballs per millorar l’estat de conservació del castell medieval del municipi.

De moment, des del consistori albiolenc ja s’han fet tasques de desbrossament i neteja de l’espai, tot i que aquestes no són les úniques actuacions previstes. Per un costat, l’Ajuntament encarregarà l’elaboració d’un núvol de punts topogràfic del castell que, posteriorment, es convertirà en un aixecament de plànols per obtenir un format digital de tota la superfície del monument. Aquesta serà una eina molt útil per començar a treballar en la recuperació de la fortalesa.

En una segona etapa, el consistori redactarà una memòria valorada i es demanarà una subvenció a la Diputació de Tarragona, per tal de consolidar les parts de la muralla que es trobin més malmeses i que presentin problemes d’estabilitat. Tot i això, al llarg del present mandat es faran altres actuacions per evitar la degradació d’aquest castell que va ser un de les més importants del Camp de Tarragona.

castell albiol

De fet, del castell de l'Albiol només en queden algunes parts, ja que se'n va ordenar l'enderrocament i destrucció després de la Guerra dels Segadors, l'any 1654. Es conserven parts de la muralla amb algunes torres quadrades i les edificacions centrals. Des del cim es pot contemplar una esplèndida panoràmica de la demarcació.

Paraules clau:

Notícies relacionades