Back to top

L'any de les sis tronades

L'alcalde encendrà per primer cop una tronada, la del dia 29 a la tarda. Ho farà acompanyat de les entitats que participen a la Festa Major i a les quals vol agrair les facilitats d'aquests darrers anys.

L'alcalde de Reus ha anunciat aquesta tarda que la darrera tronada, la del dia 29 a la tarda, l'encendrà conjuntament amb tots els presidents de les entitats i elements del seguici festiu de la ciutat. És una decisió que ha emocionat els representants del seguici i també al propi alcalde. Es va traslladar aquest dimecres a tots ells i elles just abans de l'assaig del seguici festiu que té lloc a La Palma. I aquest dijous, durant l'hissada de bandera a la Prioral s'ha comunicat públicament. 

L'alcalde sempre té la potestat de delegar les tronades i ho fa a qui considera digne d'aquest privilegi. De fet, durant 12 anys no n'ha encès cap, i les ha delegat totes. Ara que és la darrera festa major com alcalde, ha decidit encendre'n una, però acompanyat dels autèntics protagonistes de la festa. 

Aquest divendres, primera tronada de les sis previstes

El Pregó marca el tret de sortida oficial de la Festa Major. Amb el concert dels Ministrers i l'encesa de la primera tronada. Els dos anys de pandèmia ens han deixat sense tronades, tot i que hi va haver un petit homenatge a la pregonera del 2020 a la plaça del Mercadal.

Per tot plegat l'Ajuntament ha volgut organitzar dues tronades extraordinàries que encendran les dues pregoneres d'aquests darrers dos anys. Seran dissabte i diumenge, 25 i 26 de juny. Enguany, per tant, es podrà gaudir de sis tronades en total.

És un fet extraordinari que es preveu en el marc del protocol de la Festa i la tradició, que contempla la tronada com un element de celebració col·lectiva. Un al·licient més per gaudir de la festa major més esperada. 

Paraules clau:

Notícies relacionades