Back to top

L'art de veure la ciutat de la mà de ‘Reus Ocult’

Un any més, Reus acull el primer cap de setmana d'octubre dues jornades de visibilització del patrimoni ocult de la ciutat, a iniciativa de l'Associació Espais Ocults. Entre les novetats d'enguany, els participants han pogut gaudir d'una ruta en bicicleta i d'una passejada per 4 terrats diferents de la capital del Baix Camp.

“Amb quin nom coneixeu aquesta plaça? Bé, conservar els noms dels llocs també forma part de la preservació del patrimoni de la ciutat”, explicava el guia voluntari d’una de les diverses visites programades dins del ‘Reus Ocult’ d’enguany. Concretament, eren les 10 h del matí, d’avui dissabte, quan una vintena de reusencs i reusenques s’aplegaven sota la façana de l’edifici de La Caixa per conèixer bona part de la seva història. Per veure-la, i no només mirar-la, que és l’objectiu de l’Associació Espais Ocults amb aquestes activitats.

Espais a l'aire lliure i amb inscripció prèvia

Aquest cop, parlem de sis espais units pel seu caràcter secundari o marginal a la ciutat, façanes que tothom veu inconscientment sense saber què hi ha més enllà, i que s’han dividit en visites en diferents torns horaris i en grups d’unes 20 persones. Indrets nous, respecte a la proposta d’edicions anteriors, i mantenint l’aforament limitat i la inscripció prèvia, que ha acollit fins a 2000 persones.

Terrat reus ocult

Rutes en bici i pels terrats de la ciutat

D’altra banda, entre l’oferta d’enguany també hi havia quatre rutes, dues d’elles noves. La primera, una passejada en bici lluny del centre de la ciutat per conèixer espais poc coneguts i oblidats. La segona, la Ruta Tocats del Terrat, que proposava una visió alternativa a aquella que normalment tenim de la ciutat, recorrent quatre terrats diferents. Entre ells, el d’Òmnium Baix Camp, que ha anat acompanyat de la història i evolució de la plaça de Prim, “una plaça molt bonica, però on hi han passat moltes coses dolentes també”, en paraules del guia.

Reus ocult terrat

És important destacar que la iniciativa es manté gràcies a la col·laboració de més de 50 voluntaris, que participen en les tasques de conducció de les visites de forma completament desinteressada. Després d'aquestes jornades, la intenció de l’associació és la de mantenir el ‘Reus Ocult’, per moltes edicions més, i intentar fer altres accions al llarg de l’any. 

Paraules clau:

Notícies relacionades