Back to top

La tecnologia irromp en un Reus Ocult amb aforament limitat

Cap de setmana de visites patrimonials i culturals a Reus, a càrrec d'Espais Ocults. Amb reserva prèvia i amb l'ajuda, en alguns casos, d'unes ulleres de realitat estereoscòpica, s'han pogut descobrir espais, detalls i curiositats de diferents punts de la ciutat.

Visites 360º

La proposta més innovadora del Reus Ocult d'enguany ha estat l'anomenada 360º, que ha permès, sense entrar als edificis i amb l'ajuda del mòbil, passejar-se virtualment pels interiors del campanar, del Círcol, de la Casa Gasull i del temple de la Sang. Segons l'organització, aquesta immersió a la realitat virtual ha arribat per quedar-se, i obre noves possibilitats de cara a properes edicions del Reus Ocult, ja que es podran veure espais reduïts i detalls que seria impensable fer-ho de forma presencial.

Visites "in situ": rutes i espais oberts

El Reus Ocult també ha organitzat visites guiades per tres espais oberts de la ciutat: la plaça del Mercadal, el Pallol i les Peixateries Velles. I ha dut a terme dues rutes a peu, anomenades "Trankimazín" i "Ora pro nobis", per mostrar detalls i curiositats que sovint passen desapercebuts en el dia a dia.

"Que l'edició d'enguany s'hagi pogut celebrar és tot un èxit"

El control d'aforament en grups reduïts ha fet que s'hagi passat dels milers de participants en edicions anteriors als centenars d'enguany, però només el fet d'haver-se pogut celebrar, malgrat la pandèmia, ja ha estat, pels impulsors de la iniciativa, tot un èxit.

Paraules clau:

Notícies relacionades