Back to top

'Les mesures per al curs escolar vinent són deficients'

Els sindicats rebutgen plenament el pla d'inici del curs escolar 2020-2021 que està previst que comenci el 14 de setembre.

La mascareta no serà obligatòria dins les aules i no hi haurà una ràtio màxima d'alumnes per grup. Aquestes són algunes de les principals instruccions del nou pla per a la reobertura d'escoles a Catalunya presentat dijous passat pel conseller d'Educació, Josep Bargalló. Una tornada a l'escola que no ha agradat massa als sindicats d'aquest àmbit, els quals creuen que aquestes noves mesures són deficients i que comportaran inevitablement un augment dels casos als centres. 

Què fer quan hi hagi un positiu?

Segons el pla, en el cas que hi hagi un positiu de coronavirus, s'haurà de posar el grup de convivència en quarantena. Si el nombre d'alumnes contagiats s'elevés a 2, de dos grups diferents, es valoraria tancar l'escola. Davant aquesta situació, els sindicats creuen que amb aquestes mesures tan precàries, les escoles no tardaran ni 15 dies en tancar les seves portes.

Mesures a modificar

Reduir les ràtios, fer proves mèdiques i donar un permís retribuït als treballadors els fills dels quals estiguin en quarantena són algunes de les modificacions que es volen fer per garantir la seguretat de tot l'àmbit educatiu.

370 milions d'euros d'inversió

En aquest sentit, la Generalitat invertirà 370 milions d'euros, xifra que els sindicats consideren minúscula per fer front a la situació epidemiològica. Ara, a un mes de l'inici de curs, esperen una resposta per part del Departament d'Educació.

Paraules clau:

Notícies relacionades