Back to top

L'ofrena floral de la Diada torna a la normalitat

L'acte ha reunit unes dues-centes persones i ha comptat amb l'acompanyament musical del Quartet Floral i l'Orfeó Reusenc.

Després de dos anys de celebracions restringides, per la pandèmia, al voltant de dues-centes persones s’han desplaçat fins a la plaça del Baluard de la capital del Baix Camp, en aquest 11 de setembre de 2022. I és que l’ofrena floral de les entitats d’enguany s’ha pogut desenvolupar amb total normalitat.

L’acte, que ha anat acompanyat de la interpretació musical del Quartet Floral i de l'Orfeó Reusenc, ha comptat amb l’ofrena institucional de l’alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i la resta de portaveus de grups municipals. Com també, de les entitats i associacions amb vinculacions amb la ciutat.

En el seu parlament, Pellicer ha parlat de l'acte com una jornada de "reivindicació i reafirmació nacional", i Llauradó ha volgut donar èmfasi en la idea que "la nació és la seva gent, la gent que assisteix a actes com el de l'ofrena floral".

Maria Lluïsa Amorós i el paper de la docència en català

La glossa de la Diada, ha anat a càrrec de Maria Lluïsa Amorós, escriptora, filòloga i filla de l'il·lustre Xavier Amorós. En el seu discurs ha fet un repàs per la història de la llengua catalana i ha volgut donar importància al paper de la docència en la seva preservació. Seguidament, s'ha procedit al Ball d'Homenatge.

L’ofrena ha acabat amb el pilar dels Xiquets de Reus i la ja habitual interpretació del cant d’Els Segadors, per part del públic assistent.

Lluïsa Amorós a la glossa de la diada 2022

Paraules clau:

Notícies relacionades