Back to top

L'orgue de la Prioral de Sant Pere de Reus torna al punt de mira

El grup de ciutadans impulsors d'un nou orgue a la Prioral denuncia, a través d'un comunicat, la "inacció" i el "silenci" per part de l'arquebisbat de Tarragona al voltant del projecte.

Fa un any, un grup de persones, amants de la música i la cultura, volien substituir l'actual orgue de la Prioral de Sant Pere. Tot plegat, perquè, segons asseguren, l'actual no és l'original - que es va malmetre durant la Guerra Civil - i no reuneix les condicions tècniques adequades.

La demanda: un compte corrent 

Dotze mesos més tard tornen a sortir al carrer. Aquesta vegada per denunciar, segons diuen, la "inacció" i el "silenci" per part de l'arquebisbat de Tarragona.

A través d'un comunicat, el grup impulsor assegura que des que van presentar el projecte s'han topat amb "el mutisme, la dilació i la incomprensió per part de l’autoritat eclesiàstica, propietària física final del nou instrument".

Asseguren que l'únic que demanen és que "la parròquia els faciliti un compte corrent per tal de poder dipositar els donatius dels ciutadans, empreses, entitats i institucions que ja han manifestat la seva voluntat de contribuir econòmicament al finançament d’aquest projecte". 

Un projecte de més d'un milió d'euros

Per la seva banda, el Prior de Reus, Joan Anton Cedó, defensa que el projecte acabarà arribant a bon port, però que s'ha presentat en una època de pandèmia i que, a hores d'ara, "fa respecte un projecte de més d'un milió d'euros".  

"Desencallar això és la qüestió, que no sé quan passarà, però que ha de passar per poder avançar cap a un projecte que és il·lusionant", afirma el Prior de Reus. 

Si finalment s'acaba portant a terme el projecte, el nou orgue de la Prioral de Sant Pere es traslladaria a la seva ubicació original, és a dir, en un pla de l'església. 

Orgue Prioral Sant Pere

Paraules clau:

Notícies relacionades