Back to top

El Mas Carandell impulsa l'autonomia digital entre la ciutadania

El centre ha posat en marxa un programa formatiu d'informàtica bàsica. A més a més, les persones que realitzin el curs podran obtenir el certificat ACTIC així com rebre un equip informàtic reutilitzat i connexió a Internet durant 6 mesos.

Més d'una vuitantena de persones cursaran fins al mes de juny el taller d'autonomia digital per tal d'assolir competències bàsiques en l'àmbit de la informàtica. Els cursos estan dirigits principalment a persones que formin part d'una unitat de convivència sense accés a equips informàtics ni internet. D'aquesta manera es vol reduir l'escletxa digital entre la ciutadania.

El Mas Carandell acull aquests cursos que s'han impulsat a través de les regidories d'Empresa i Ocupació i la de Participació, Bon Govern i Serveis Generals. A més a més, les persones que realitzin la formació i obtinguin l'acreditació ACTIC després de fer el curs, es beneficiaran d'uns ajuts concedits en el marc del Pla Reactivem Reus que consisteixen en:

  • La cessió d'un equip informàtic reutilitzat dotat de programari lliure, per fer ús bàsic i accedir a Internet
  • Connexió a Internet per 6 mesos a càrrec de l'Ajuntament de Reus amb un màxim de 10GB al mes i un router mòbil 4G
aula d'Autonomia Digital del Mas Carandell

Requisits d'inscripció:

Aquesta primera edició de programa s'ha adreçat a persones procedents de les unitats de convivència que han estat beneficiàries de les subvencions municipals de connexió a Internet i cessió d'equipaments informàtics, per impulsar l'autonomia digital. Els criteris que es prioritzen al concedir els ajuts són:

  • Tenir membres de la unitat familiar en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d'adults o escola d'diomes, o cursant un grau universitari.
  • Persones de més de 65 anys que viuen soles.
  • Famílies monoparentals
  • Que en la unitat familiar hi hagi algun membre amb un grau de discapacitat d'entre el 25 i el 74%.
curs d'autonomia digital del Mas Carandell

Malgrat que ara per ara el curs està pensat per a beneficiaris amb aquests requisits, la intenció es donar continuïtat al curs i obrir-ho a tota la ciutadania.

Els tallers tenen 12h hores de duració en horari principalment de tardes, tot i que també hi ha alguns grups de matí. Les persones interessades en el curs es poden inscriure de manera gratuïta al Mas Carandell.

Paraules clau:

Notícies relacionades