Back to top

El Mercat del Carrilet, la gran discrepància del nou govern

El PSC sempre s'ha mostrat contrari a tancar l'actual equipament i traslladar-lo a la rambla del barri. Esquerra és qui ha impulsat aquesta modificació i ARA Reus té dubtes sobre la idoneïtat del trasllat.

Des de fa mesos que el Mercat del Carrilet és un punt de discrepància política a Reus. Des que Esquerra va posar sobre la taula la necessitat de tancar l'actual equipament per les urgències estructurals que plantejava l'edifici que el PSC i la CUP s'hi van posicionar en contra. Ambdós partits van aconseguir el suport de bona part dels paradistes i també els veïns del barri. 

Han passat els anys i Esquerra ha plantejat un projecte de reordenació de tot l'àmbit del Carrilet que, entre altres coses, contempla el trasllat del mercat a la rambla central del barri. De fet, fins i tot s'ha adquirit una nau que l'ha d'acollir. Durant la campanya, fins i tot ARA Reus es va desmarcar del govern assegurant que no creia que el trasllat fos la millor opció i el seu candidat, Daniel Rubio, evidenciava dubtes sobre l'afectació en mobilitat que podria comportar un canvi d'ubicació del mercat. 

Ara, les tres formacions compartiran govern i caldrà trobar una opció consensuada a un projecte que ha generat discrepàncies intenses entre els diversos portaveus polítics. Aquest dilluns, en una entrevista a Canal Reus, Sandra Guaita, la qui serà nova alcaldessa de Reus aquest pròxim 17 de juny, assegurava que el seu posicionament és el mateix que els darrers quatre anys: "Nosaltres defensarem que el mercat es quedi on és". Guaita admet les discrepàncies de fons, però també argumenta que "tots estem d'acord que cal dignificar la zona". Assegura que els governs de diversa índole política han de saber trobar consensos en allò que els difereix, però se sobreentén de les seves paraules que el Mercat del Carrilet es quedarà allà on és. 

Recupera l'entrevista sencera

Paraules clau:

Notícies relacionades