Back to top

Més de 700.000 persones han passejat per Reus aquest Nadal

Quanta gent ha patinat a la pista de gel? Quantes persones han pujat a les atraccions firals de la plaça de la Libertat? Descobrim les xifres de visitants a la ciutat durant la campanya de Nadal

La campanya de Nadal “Reus un Nadal amb Geni” va iniciar-se el divendres, 26 de novembre, i es va allargar fins diumenge, 9 de gener. Durant aquests dies, diferents places, carrers i espais de la ciutat han esdevingut marc de les activitats nadalenques. Han destacat, especialment, els espectacles itinerants, la pista de gel i les atraccions de fira. 

Des de l’Agència Reus Promoció destaquen la bona acollida de la campanya de Nadal per part de la ciutadania i dels visitants. Així doncs, els principals indicadors objectius que s’han analitzat per valorar la campanya són:

Aparcaments municipals

Durant la campanya de Nadal un total de 214.040 usuaris han estacionat als pàrquings municipals, xifra que suposa un índex de rotació diari de 4.756 usuaris. Ara com ara, encara no s’ha recuperat la demanda anterior (263.364 vehicles l'any 2019) a l’esclat de la pandèmia, i els aparcaments han assolit el complet només en dies i moments puntuals. Aquesta tendència es manté en tots els aparcaments de la xarxa comercial.

Vianants

Les dades del trànsit de vianants han estat extretes de l'exportació de la informació del servei Reus Wifi, que indica el nombre de persones que circulen davant dels 18 punts wifi distribuïts per la ciutat. Un total de 774.371 persones van passejar per Reus entre el 29 de novembre i el 6 de gener. El dia amb més afluència de vianants a la ciutat va ser el dilluns 29 de novembre, amb més de 35.000 visitants.

Pista de patinatge sobre gel

15.182 persones han patinat a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat entre el 26 de novembre i el 9 de gener. La xifra inclou 1.842 infants i joves de 32 escoles i centres educatius de Reus que han patinat  gratuïtament, gràcies a l’acord de Promoció de Ciutat amb l’empresa gestora de la pista de gel. Les dades representen un augment del 10% més de patinadors i patinadores que l’any 2019.

Pista de Gel 2021 Reus

Atraccions de Fira

El Gremi de Firaires calcula que més de 46.000 nens i nenes han pujat en alguna de les atraccions de fira instal·lades a la zona lúdica de la plaça de la Llibertat, un 10% més que l’edició del 2019. D'altra banda, l’acord entre Promoció de Ciutat i el Gremi de Firaires, va permetre la distribució de 1.000 vals gratuïts a través de la regidoria de Benestar per a infants que en situació de risc i/o vulnerabilitat social.

Ludoteca «El Nadal més modernista»

Usuaris del servei de ludoteca «El Nadal més modernista» del Gaudí Centre, equiparen l’ocupació de l’any 2019. Els dies 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener, un total de 331 nens i nenes van realitzar els tallers organitzats al Gaudí Centre, una xifra de participants similar l’any 2019. Per procedències, el 92% dels assistents eren de Reus, tot i que també va haver-hi alguns nens procedents de les comarques veïnes, la resta de l’estat i de l’estranger.

Els tallers més demandats pels infants i que han triomfat van ser els «Fanalets de Vitralls» i «l’Estampació de Postals», amb un total de 120 i 86 participants, respectivament. Seguit pels «Barrets Modernistes» i «Els Sols de Gaudí».        

Visitants als equipaments de turisme cultural durant la campanya

Gaudí Centre

Un total de 1.493 persones han visitat el Gaudí Centre. Per procedències, el públic català continua sent el majoritari en aquesta època, amb un 69%. D’aquests destaquen els visitants de la demarcació de Barcelona, 68%, i un 16% de la província de Tarragona. Els ciutadans de Reus han representat un 14%. Els visitants espanyols han estat un 18%, entre els quals destaquen els procedents de la Comunitat Valenciana (39%) i de la Comunitat de Madrid (29%). Els visitants internacionals han representat un 13% del total, dels que destaquen especialment els visitants francesos amb un 23%.                                                                      

Pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata

El pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata ha rebut durant aquests dies 755 visitants. Per procedències, destaca principalment el visitant català (80%), seguit del públic estatal (18%) i de l’internacional (2%).

institut pere mata modernisme Pavelló dels Distingits

Estació Enològica

Aquest any la «Casa del Vermut i del Vi» de l’Estació Enològica s’ha afegit als indrets visitables de la ciutat durant la campanya de Nadal i ha comptat amb 246 persones que han visitat l’espai. La visita guiada a la «Ruta del Modernisme. Reus 1900», ha comptat amb 79 persones. Continuant sent el públic català (80%) el més representatiu.

Botiga de marxandatge «Gaudí Centre»

El nou espai, inaugurat al mes de novembre, ha tingut molt bona acollida per part de locals i visitants, tancant l’any amb la venda de 535 productes, entre els quals han despertat més interès les postals (35,51%), els imants (17,57%), els articles «Signatura de Gaudí» (16,64%), seguit pels clauers (4,49%) de temàtica modernista. 

Paraules clau:

Notícies relacionades