Back to top

Un miler de treballadors del sector públic es manifesten a Tarragona

Aquest dijous els sindicats han convocat una vaga contra la precarietat amb la qual consideren que han de treballar milers de professionals de sectors essencials.

Els treballadors del conjunt del sector públic a tot el país estan avui de vaga. Protesten en contra de les condicions amb les quals han de treballar, derivades, diuen, de les retallades de fa 10 anys i també de les privatitzacions en alguns emplaçaments clau, com per exemple el 112. Amb tot, la vaga d'aquest dijous també és un crit contra la situació d'interinatge de molts professionals

 
Tarragona ha estat l'epicentre de les mobilitzacions del personal del sector públic a Tarragona, per bé que les protestes s'han estés al llarg de tot el país. Segons les dades dels sindicats, una tercera part de les persones que treballen al sector públic català són personal laboral no estable, és a dir, tenen contractes d'interinatge o no són fixes.

Segons diuen els mateixos sindicats, estem parlant de prop de 90.000 persones. Una situació que, critiquen, s'estén a les administracions locals i estatals. Reiteren, a més, que la gran majoria d'aquest personal interí fa temps que es troba en aquesta situació, alguns d'ells, dècades. Segons els sindicats, l'administració pública ha cronificat, literalment, la temporalitat sense tenir mai accés a la consolidació del lloc de treball. 

Per tot plegat, aquest matí pràcticament un miler de persones s'han mobilitzat al centre de Tarragona. Abans, diversos piquets informatius s'han manifestat pels carrers de la ciutat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades